lørdag 30. november 2013

Julemarked på Hadeland

Familien vår pleier alltid å besøke noen julemarkeder for å komme i julestemningen. Jeg forsøker å unnagøre alle julegaveinnkjøpene i november slik at desemberlønna og desemberfritiden går uavkortet til kos og aktiviteter. 
Hittil falt alltid valget på Julemarkedet i Norsk Folkemuseum. Dette året har vi valgt Hadeland glassverk og dens Julemarked. Annonsen fant vi i nyhetsbrevet til AktiviOslo og Hadeland fristet med en fullkommen dag som vil få deg i julestemninga. Vi kjørte i en time, fungerte helt greit å legge adressen på GPS , deg r ikke vanskelig å finne stedet uten heller. Da vi kom, gikk vi direkte til aktiviteten som datteren mest ønsket seg, nemlig glassblåsing. Det koster 100 kroner og man kan velge mellom 3 forskjellige glassdesign. Vi står i kø og det er 24 barn foran oss og kun en person som betjener køen. Etter 57 minutter er det vår tur, stemningen er ganske redusert. Det r vel neppe noen som ble motivert ved å stå i kø. Resten av aktivitetene består av å besøke de forskjellige butikkene. Det finnes mange kule interiørfunn i disse små butikkene,  noe som ikke finnes alle steder i Oslo men du må være forberedt til å betale for denne eksklusiviteten. Jeg falt for en liten reinsdyr i metall til kr. 499. Kjøpte også en krukke med honning av en ukjent for meg type, Fjellhonning. Smakte veldig godt og er i flytende form, koster kr 89. 

Spørsmålet er: er det nok å tenne noen lys ved butikkens innganger og sette ut noen søte Julenisse-figurer for å kalle stedet for Julemarkedet. Jeg føler ikke at dagen var totalt bortkastet men er ikke så ivrig for gjentagelser heller. 
Akkurat nå så pakker jeg siste gaver i Lillys Julekalender og vet at julestemningen kommer, sakte men sikkert;) 
Og vi har mye å glede oss til!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar